Joulumuistokalenteri – 3. joulukuuta

Onko sinulla ollut joulukalenteri? Kerro muisto joulukalenteristasi.

Partiolaisten joulukalenteri 1948, Ulla von Wendt. http://www.partio.fi

Partiolaisen joulukalenteri pienenä ja vielä joskus isonakin. (Pirjo)

Sain joka vuosi joulukalenterin. Olen aina ihaillut niiden kauneutta ja tunnelmaa. Muistan olleeni hyvin onnellinen saadessani joulukalenterin, jossa oli yleensä talo tai seimi metsässä – sain itse valita aiheet – ja hopeakimalletta. Kalenterin myötä pääsin satumaailmaan niin että joskus ihan itketti ilosta. (Marjut)

Lapsuudessani alkoi joulukalentereita tulla yleisemminkin. Itse en muista mitään erityistä omista kalentereistani. Omalle lapselleni sen sijaan mummi ompeli suuren kerrostalon mallisen kangaskalenterin, jossa oli 24 taskua. Iltaisin piti aina tarkkaan seurata milloin lapsi on nukahtanut ja sen jälkeen kätkeä seuraavan aamun taskuun jotakin pientä. (Leena)

Saimme joka vuosi yhteisen joulukalenterin, jonka luukut avasimme vuoropäivinä. Myöhemmin omassa kodissani meillä on ollut myös joulukalenteri, jonka ostamme partiolaisilta. Samanlaiset kalenterit ostamme nykyään myös jo aikuisille lapsillemme. (LiisaM)

Tein kummilapsilleni runokalenterin. (Ritva)

Minulla oli aina joulukalenteri tai useampia. Jossain vaiheessa lapsuudessa tulivat ensimmäiset ”suklaakalenterit”. Niissä oli pieni suklaamakeinen jokaiselle päivälle. Oli hienoa saada sellainen kalenteri. Olin partiossa ja sieltä ostettiin aina partiokalenteri. Monena jouluna olen ostanut myös aikuisena partiokalenterin. Lapsena myös möin niitä. Partiokalenteri oli melko tavallinen ulkonäöltään. Hienompia ja hienoin ennen suklaakalenteria oli sellainen, missä oli kimalletta. (Tuija)

Joulukalenteri tuli kuvaan mukaan kun menimme partioon ja aloimme itse myydä kalentereita. Yhtään en muista, olivatko ne mitenkään erityisiä. (Maisa)

Lapsena äiti teki minulle kerran kangaskalenterin, jonka pikku taskuista löytyi karamelleja. Kimallehileiset kalenterit olivat minusta kaikkein hienoimpia. Äidistä ne olivat vaarallisia, kun kumminkin hieroisin hileet silmiini. Omien lapsieni lempikalenteri on ollut Pekka Poron tietokoneella pelattava peli. Siinä Pekka menee taikahissillä joulupukin kellariin, missä toheltavat tontut Tane ja Väne, joka päivä eri kommelluksin. Ja Pekka auttaa. (LiisaL)

Äiti oli töissä Keijärven sairaalassa ja hankki sieltä minulle ja pikkuveljelleni potilaiden tekemän joulukalenterin. Se oli kankainen tonttu, jonka mekossa oli 24 taskua.  Joulun odotus alkoi, kun yhdessä täytimme kerralla tontun taskut äidin hankkimilla makeisilla.  Joka taskuun tuli herkku molemmille.  Herkut paranivat jouluaattoa kohti, jouluaattona oli jo pieni suklaalevy. Arkipäiviin sijoitimme jotain vaatimattomampaa, esimerkiksi yhden Marianne-karkin.  En muista, että koskaan olisimme käyneet tontun taskuilla etukäteen. (Asko)

Partiolaisten joulukalenterit: kurkista kalenterigalleriaan alkaen vuodesta 1947!
Joulumuistokysymykset

Mikä on sinun muistosi? Kerro!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s