Joulumuistokalenteri – 4. joulukuuta

Onko jokin joululahja jäänyt erityisesti mieleesi? Kerro muisto.

1950-luvun alkuvuosina sain kerran isältä vähän rahaa joululahjojen hankintaa varten, olin silloin alle 10-vuotias. Helsingissä Hämeentiellä suunnilleen Hakaniemen hallia vastapäätä oli silloin iso taloustavaraliike. Päätin mennä sinne, ensimmäistä kertaa täysin yksin. Kiertelin sopivia joululahjoja etsien ja yht´äkkiä silmiini osui 4 kpl pakkaus VÄRILLISIÄ juomalaseja! Se oli jotain täysin uutta ja ennennäkemätöntä! Ihastuneena tuijotin laseja ja voi sitä riemun tunnetta, kun huomasin rahojeni riittävän lasien ostoon. Joululahjapulma äidille ja isälle oli ratkennut ja siitä lähtien meidän perheessä juotiin värillisistä laseista. Lasit ovat edelleen tallella, vähän kuluneina ja parhaan väriloistonsa menettäneinä, mutta ehjinä! (Tarja)

Muistan joulun vuonna 1960, kun täytin 6 vuotta. Olimme kaksin kotona äidin kanssa. Sain joululahjaksi kaunoluistimet ja H. C. Andersenin Kootut sadut. Mitkä ihanat lahjat! Satuja täytyi lukea samana iltana – ja niistä tulikin ikuisia ystäviäni. Luistimiakin piti käydä kokeilemassa pihalla ja äitini oli kauhuissaan, että olen niin huonosti kasvatettu etten voi olla jouluna sisällä – vaikka hän onkin parhaansa minun kanssani yrittänyt. (Marjut)

Joulupukki tulee ja jännittää kovasti. Isä ja äiti kantavat suuren laatikon esille ja kertovat, että iso laatikko täytyy avata heti, koska lahja on kovin kärsimätön. Laatikosta pomppaa koiranpentu ja muut lahjat unohtuvat saman tien. (Ilpo)

Joskus 1950-luvun lopulla talossamme oli remontti ja olimme ”evakossa” juuri joulun aikana. Paitsi että se tilapäinen asuminen jäi mieleen, on mieleeni jäänyt juuri sinä jouluna lahjaksi saamani pieni leikkiflyygeli. En ollut koskaasn nähnyt mitään niin hienoa! (Leena)

Sain Singer-merkkisen viistoneulaompelukoneen, kun olin ensimmäisellä luokalla oppikoulussa, jouluna 1961. Olen pienestä pitäen pitänyt käsitöiden tekemisestä. Äitini ei osannut ommella eikä siitä ollut ollenkaan kiinnostunut, joten hänellä ei ollut ompelukonetta. Minä sitten pikkutyttönä sain sen. (Tuija)

Isäni oli poliisi, ja ollessani noin kuusi-seitsemänvuotias sain poliisien järjestämässä pikkujoulussa lahjaksi Topeliuksen Lukemisia lapsille- sarjan ensimmäisen osan. Refanut! (Maisa)

Varmaankin varhaisimpia joulumuistojani on kun takassa oleva tuli lämmitti. Olin saanut nukenastioita lahjaksi ja aattolimsaa oli vielä jäljellä. Join ja tarjoilin limsaa uusista kupeistani. Tunnelma oli jotenkin autuas. (Ritva)

Mitä sinulle tulee mieleen joululahjoista?
Joulumuistokysymykset 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s