Joulumuistokalenteri – 7. joulukuuta

Ikkunaan laitoimme suuren paperitähden, jonka sisällä oli lamppu. Sen äiti oli tuonut Ruotsista. Olisin halunnut liimata paperista leikkaamiani lumihiutaleita ikkunoihin, mutta äiti ei antanut, koska teippiliimaa oli vaikea pestä pois. Joskus tein ikkunanlaudalle seimen pienistä nukeistani ja eläinleluista. ja joskus ripustimme pieniä himmelin tapaisia olkikoristeita.(Marjut)

Lapsuudessani ikkunaan ripustettiin punainen paperinen joulutähti, jossa oli valo sisällä. Muita koristeita meillä ei ikkunoissa ollut. Omassa perheessäni ikkunoissa on ollut jouluaiheinen lasimaalaus, sekä ikkunalaudoilla joulukynttelikköjä. 1960-luvun alussa saimme joulupaketissa Ruotsista ns enkelikynttelikön, jollaisia ei tietääkseni ollut vielä silloin Suomessa. Se oli todellinen aarre! (Leena)

Aluksi meillä oli pahvinen, oranssinen joulutähti, jonka sisässä oli hehkulamppu. Sitten ilmestyi muovinen punainen joulukello, jonka sisässä oli hehkulamppu. (Tuija)

Olen aina tehnyt itse joulukoristeet lasten kanssa. Lankatonttuja, ovikoristeita, ikkunatonttuja. Niin ja tyhjiä vessapaperirullia päällystettiin punaisella paperilla ja tehtiin tonttuja. (Ritva)

Joulun vietto aloitetaan adventista, jolloin sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä. Joulukuun aikana koti koristellaan pikku hiljaa erilaisilla joulukoristeilla, kunnes viimein jouluaattona kaikki koristeet ovat esillä. Kuusi tuodaan sisään jouluaattona ja isä koristelee kuusen lasten kanssa. (LiisaM)

Meillä ei ollut mitään näistä ikkunoissa, vaan silkkipaperista leikattuja lumihiutaleita ja joskus punaisesta pahvista leikattuja tonttuja.
Hallin lasioven ruutuihin lapset maalasivat jouluevankeliumia esittävän lasimaalauksen. Maria, ja Joosef, lapsi ja enkelit, paimenet ja kuninkaat syntyivät tuosta vain, mutta lampaat tuottivat vaikeuksia. Pikkusisko ilmoittautui tekemään ne. Isommat katselivat jännittyneinä, miten hän onnistuu. Varmalla kädellä hän muotoili lauman lampaan takapuolia häntineen ja takajalkoineen, ja se oli siinä. ”Kyllä mekin tuo olisi osattu”, nurkuivat isommat sisarukset. ”Vaan ette tehneet”; totesi sisko tyytyväisenä. (Maisa)

Mitä sinä muistat?
Joulumuistokysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s