Joulumuistokalenteri – 8. joulukuuta

Joulupöydän liina oli valkoinen ja keskellä oli kaitaliina, jossa oli tonttuja. Pikkupöytien pienet tonttukuvioiset joululiinat olivat minusta kauniita ja olin iloinen, kun ne sai ottaa esiin. (Marjut)

Meillä laitettiin lapsuudenkodissa joulusiivouksen jälkeen suurin piirtein jokaiselle pöydälle jouluaiheinen liina. Ne olivat eri värisiä, mutta pääasiassa kuviollisia. Yhä vieläkin joululiinat (siis muuallakin kuin ruokapöydässä) ovat minulle tärkeitä joulun tunnelman tuojia. (Tuovi)

Äitini teki paljon ristipisto- ym. käsitöitä ja kodissamme oli paljon erilaisia ja -kokoisia joululiinoja, joita laitettiin kaikille pöydille. Aaton ruokapöydässä oli kuitenkin puhtaan valkoinen pellavaliina. (Leena)

Ruokapöydän pöytäliina oli aina valkoinen pellavaliina. Lautasliinat muistaakseni vaihtelivat. Oli joko valkoiset kankaiset tai sitten paperiset joululautasliinat. Olohuoneen pöydällä oli joululiina. Hyvin pitkään on ollut punainen tähtimäinen liina, johon valkoisilla ristipistoilla oli ommeltu kynttilä. Luulen, että se on peräisin kouluni joulumyyjäisistä. Sitten oli paperisia joululiinoja pöydillä.  (Tuija)

Joulun väri on kotonamme aina ollut punainen. Jouluaaton pöytäliina on aina sama punainen liina ja muutoinkin esillä on runsaasti joululiinoja. Erityisen rakkaita ovat lasten koulussa valmistamat säkkikankaiset ja huopakuvioilla tai kirjonnalla koristelemat pikkuliinat. (LiisaM)

Joulun kaitaliina oli valkoinen ja siinä oli punaisia joulukelloja reunassa. Päivällispöydässä oli valkoinen pellavaliina. Eräänä jouluna lapset tekivät äidille joululahjaksi pöytäliinan. Sinisen liinan jokaiselle sivulle kirjailtiin ketjupistoilla punavalkoinen koristekuvio. Liina valmistui yhdessä pöydän ympärillä ommellen ja radion jouluvalvojaisia kuunnellen. (Maisa)

Joulupöydän pöytäliina oli valkoinen pellavaliina ja sen päällä kaitaliina. Kuviona reunoilla höyryävää joulupuuroa syövä tyttö ja poika, kynttelikkö heidän välissään selän takana ja kukkakori edessäpäin. Se liina minulla on muistona lapsuuden kodista vielä tallella. Sitten 80-luvulla oli punainen valkokuvioinen liina.(Airi)

Airin  joulukaitaliina 1950-luvulta

Mikä on sinun muistosi?

Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s