Joulumuistokalenteri – 10. joulukuuta

Enimmäkseen vietin joulua isoäitini luona Oulussa. Minulla ei ole sisaruksia, isoisä oli kuollut ja isäni laiva oli yleensä aina jossain kaukana maailmalla.(Marjut)

Jouluna oli aina paikalla koko suku. Mummo, vaari, sisko ja vanhemmat. Useimmiten myös äidin sisko perheensä kanssa. Kun omat lapseni olivat pieniä sama traditio jatkui. Meillä aina koko suku on kokoontunut yhteen viettämään joulua. (Ritva)

Ennen perheen kanssa. Nykyään voin jopa olla aaton yksin. (Pirjo)

Joulu vietettiin perheen kesken: isä, äiti, kuusi lasta ja täti. (Maisa)

Meidän perhe oli pieni. Olin ainoa lapsi. Vietimme aaton perheen kesken. Joulupäivänä vanhin enoni kutsui aina kaikki sisarensa ja veljensä luokseen joululounaalle. Siinä vierähti koko päivä. Ensin oli tervetuliaismalja, sitten sytytettiin kuusen kynttilät, syötiin ja lopuksi oli seuraleikkejä. Tilaisuus oli hyvin muodollinen eikä kukaan oikein siellä viihtynyt.  Enoni ja hänen vaimonsa olivat lapseton pariskunta ja tilaisuuden muodollisuutta selitettiin sillä. Joulupäivää vietettiin vielä 1950- ja 60-luvuilla kotona. Tällainen kyläily herätti ihmetystä ja myös epäsopua perheen sisällä. (Tuija)

Joulunviettoon on oman perheen lisäksi aina kuulunut tapa kutsua aattoaterialle ja joulun viettoon mukaan suvun ja ystäväjoukon piiristä yksinäiset ja muut jotka eivät pysty tai jaksa valmistella joulua itselleen. Joulun sanomaan kuuluu antaminen ja tällä tavoin olemme osaltamme toteuttaneet tätä joulun sanomaa. (LiisaM)

Entä sinä, mitä muistat?

Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s