Joulumuistokalenteri – 13. joulukuuta

Meillä ei luettu jouluevankeliumia, mutta jouluun kuului hyvä kirjallisuus ja runot, joita luettiin itsekseen. Kun kouluikäisenä luin ensimmäisen kerran Orm punaisen, olen halunnut lukea siitä jouluisin, miten joulua vietettiin kuningas Harald Sinihampaan hovissa. (Marjut)

Joulun päivinä televisiosta tulee erittäin paljon lastenohjelmia, mutta en muista erikseen mitään tiettyjä. Joulurauhan julistaminen on ainoa tv-ohjelma, joka on katsottu niin kaun kuin muistan. Urheilu ei erityisemmin liity jouluun, mutta joululomaan on aina kuulunut vuosittaiset mäkiviikot ja kansainväliset hiihtokisat. (Leena)

Taatan joulupuhe kuunneltiin aina. Minusta se oli pitkäveteinen eikä se ollutkaan tarkoitettu lapsille. Isäni halusi joululahjaksi Lipeäkalan tai Joulukärpäsen. En muista, että lapsille tai nuorille olisi ollut varsinaisia joululehtiä. (Tuija)

Radion joululahjavalvojaisia kuunneltiin, sillä lahjoja myös tehtiin itse. Mieleen on jäänyt, että ohjelmat olivat hauskoja ja sekä lapset että aikuiset kuuntelivat niitä yhdessä – ainakin nukkumaanmenoajan puitteissa. (Maisa)

Ehdoton jouluaaton traditio on Samu-Sirkan joulutervehdys. Sen olen katsonut jo pienenä tyttönä mustavalkoisesta televisiosta. Nyt digitallennusaikaan katselen ohjelmaa silloin tällöin nuorimman sisarenpoikani kanssa, koska Aku Ankan paketointihankkeet naurattavat sekä tätiä että vajaa 4-vuotiasta poikaa yhtä makeasti. (LiisaH)

Muistan, että isäni sai joka joulu käärön, josta ilmestyi Urheilijan joulu. Se oli isän isoveljen vuotuinen lahja aikuiselle pikkuveljelleen. (LiisaL)

Mitä sinä muistat?
Joulukysymykset 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s