Joulumuistokalenteri – 15. joulukuuta

Lapsuudessani käytiin kyläyhteisön yleisessä saunassa. Siitä on paljon muistoja, mutta en kuitenkaan muista saunottiinko jouluaattona. Omassa perheessäni on saunottu taloyhtiön aattosaunavuoroilla sen mukaan kuin vuorot on jaettu naisten- ja miestenvuoroihin. Tällaisella kerrostalon joulusaunalla ei ole enää sellaista lämmintä perinteen tuntua kuin aiemmin maalla asuttaessa. (Leena)

Joulusaunassa ei käyty. Taloyhtiössä ei ollut saunaa ja perheemme saunoi vain kesällä omalla kesämökillä. (Tuija)

Olemme aina menneet aattoaamuna joulusaunaan. Yhtenä vuonna oli jouluna paljon lunta ja lapset lähtivät lumeen kierimään ja menivät samalla postilaatikoille alasti Pukkia vastaan. Kyllä siinä oli naapureilla ihmettelemistä, kaksi alastonta lasta lumessa aattona tienposkessa. Kävin lapset kiiruusti hakemassa pois. Matkaa oli lähes puoli kilometriä. Onneksi eivät sairastuneet ja tulihan se Pukki sitten myöhemmin. (Ritva)

Lapsena kävimme taloyhtiön joulusaunassa aatonaattona (äiti ei sinne tainnut koskaan ehtiä), myöhemmin olemme perinteisesti kokoontuneet sisarusten ja muiden lähisukulaisten kanssa joulusaunaan perheen kesämökille jo viikkoa ennen joulua. (LiisaM)

Kerrostalon saunat lämpisivät iltapäivällä, oli miesten vuoro ja naisten vuoro. Sinne mentiin noin yhden kieppeillä. (Maisa)

Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s