Joulumuistokalenteri – 16. joulukuuta

Hupsista: b) vihreä kuula

Lempimakeiseni on suklaakonvehti. Jouluna oli aina olohuoneessa suklaakonvehteja, vihreitä kuulia ja ranskalaisia pastilleja. Kansakouluun mentyäni aloin tehdä itse joulutoffeeta, johon sekoitettiin uusinta uutta eli riisimuroja. Epämääräiset möykyt olivat mielestäni hienoja juhlavalla tarjoiluvadilla. Maultaan ne olivat todella hyviä. (Marjut)

Lapsena muistan, kun tehtiin karpalokarkkeja. Niissä kokonainen karpalo kieriteltiin kananmunanvalkuaisessa ja sitten tomusokerissa. Karkit olivat valmiita, kun tomusokeri oli kovettunut. En ole varma, tykkäsinkö karkeista ihan oikeasti – ainakin ne olivat kirpeän raikkaita. (Tuovi)

Lempimakeiseni on aina – ei vain jouluna – suklaa, mutta ei mikään konvehti. ”Oikeaa” kunnon suklaalevyä eivät konvehtien sisällöt koskaan voittaneet. Äitini rakasti vihreitä kuulia, ja niitä ostettiin joka vuosi laivalta, kun käytiin tätilässä Ruotsissa. Minulle ne eivät maistuneet. Oma lapseni piti lapsuudessaan kaikesta makeasta, mutta aikuistuttuaan hän ei ole enää välittänyt suklaasta. Irtokarkit ovat herkkua niin jouluna kuin muulloinkin. (Leena)

Lapsuuden lempijoulumakeinen oli Fazerin liköörikonvehti. Olen myös pitänyt aina marmeladista. Meillä oli joulumakeisia ja niitähän sai myös lahjaksi kavereilta. Tryffelit tehtiin itse. Pikkujouluna eli ensimmäisenä adventtina sain pikkujoululahjan, joka oli joulumakeinen – joulupukki, joulupallo tms. (Tuija)

Perheessämme jokaisella on oma joulumakeisensa, isä haluaa tryffeleitä, äiti vihreitä kuulia ja lapset perinteisiä suklaakonvehteja. Kun rahat olivat avioliiton alkuaikoina erityisen tiukalla, annoimme toisillemme lahjaksi vain makeisrasian.(LiisaM)

Jouluun kuuluivat vihreät kuulat, mutta myös Budabest -konvehdit ja tryffelit, joista kukaan ei tykännyt. (Maisa)

Mitä sinä muistat joulumakeisista?
Joulumuistokysymykset 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s