Joulumuistokalenteri – 22. joulukuuta

Lautapelit, kun olimme kaikki lapset nuoria, mm. monopoli ja Afrikan tähti. (Pirjo)

Pelasimme pikkuveljeni kanssa perheen saamilla joulukorteilla ”silmäpeliä”. Äitini oli pelannut sitä lapsena omien sisarustensa kanssa. Peli kulkee näin. Kaksi pelaajaa jakaa kortit keskenään kumpikin omaan pinoonsa. Omasta pinosta otetaan yhtä aikaa päällimmäinen kortti. Se, jonka kortissa on enemmän silmiä saa molemmat kortit ja laittaa ne oman pinonsa alimmaiseksi. Peliä jatketaan kunnes jommallakummalla on kaikki kortit (epätodennäköistä!) tai toinen väsyy. (Asko)

Joulupukki toi useimpina jouluina ainakin yhden seurapelin, Afrikan tähti kaiken huippuna. Niitä pelattiin sekä kavereiden että kyläilemään tulleiden serkkujen kanssa. Parhaan ystäväni kanssa lempileikkimme oli paperinuket, ja niitäkin saimme usein joululahjoiksi. Joululomalla niiden kanssa leikittiin sitten tavallistakin enemmän. (Leena)

Joulupäivänä enoni luona leikittiin seuraleikkejä. Kaikki leikkivät. Ne olivat ”Kivikunta, kasvikunta, eläinkunta” ja ”Tipoteeraus”. Isän puolen serkkujeni kanssa olen leikkinyt myös ”Vettä kengässä” ja ”Kuka on ystäväni”. Niitä leikkivät vain lapset. Joululomalla, jos vain sää salli, luisteltiin ja hiihdettiin. Joitakin lautapelejä kuten tammea ja myllyä pelattiin, mutta niitä pelattiin muulloinkin. (Tuija)

Yhtenä jouluna eno teki saunan pihalle laavuun. Saunassa oli kivistä tehty kiuas. (Ritva)

Joulupukin kontista on aina löytynyt jokin lautapeli, jonka pelaaminen aloitetaan joulupäivänä koko perheen voimin. (LiisaM)

Meillä pelattiin joulunaikaan lautapelejä ja mustaa pekkaa. Asiaan kuului myös katsoa ”tähtiä turkin hihasta”. Aikuiset tekivät järjestelyt katsomiseen. Takki tai turkki asetettiin katsojan päälle niin että hihan aukko tuli kasvojen kohdalle. Aikuinen piti hihaa suorana ja kysyi, näkyykö jo tähtiä. Tätä toistettiin muutaman kerran, ja lopuksi kaadettiin loraus vettä hihasta kasvoille. Aina yhtä hauskaa! (Maisa)

Mikä on sinun leikkimuistosi?
Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s