Lintumuistoja – lisää kanoja

Ja tässä vielä lisää kanamuistoja ja yksi kalkkunoistakin. Oton Annikki-mummu kertoo.

Kana-auto
Kana-auto tuli keväisin ja toi kananpoikia ihmisille myytäväksi. Lehdessä oli ilmoitus, milloin auto on liikkeellä. Kana-autosta sai ostaa myös hanhia, ankkoja ja kalkkunoita.


Näkinkenkiä kanoille
Annikki ja äiti-Kaisa keräsivät rannalta näkinkuoria eli näkinkenkiä (simpukoita). Näkinkengät kolkuteltiin rouheeksi, jota syötettiin kanoille. Kanat saivat niistä kalkkia.


Kanahaukka iskee
Vanhanpellon kanat asuivat kesällä  ulkona tarhassa. Kerran kanat – noin kaksikymmentä kaikkiaan – pääsivät karkuun pellolle. Lähistöllä kaarrellut kanahaukka tuli ja iski niiden kimppuun. Seitsemänvuotias Annikki käveli pellolla kanahaukan hyökkäyksen jälkeen ja näki kuinka kanoja makasi pellon ojissa henkitoreissaan.


Kalkkunat konepellillä
Kaisalla ja Eemelillä oli Vanhallapellolla kalkkunoita, noin viisi kerrallaan. Annikin isä-Eemeli ja Paavo-eno olivat ne ilmeisesti yhdessä hankkineet. Kalkkunat asuivat entisessä navetassa. Annikki oli jo tuolloin muuttanut kotoa pois opiskelemaan. Kun Annikki toi vävyehdokkaan eli vaarin käymään hurjat kalkkunat tervehtivät tulijoita hyppäämällä Skodan konepellille. Tunkeilijat pois pihasta!

Pääsiäisen kunniaksi vielä Mustan kanan terveiset. Nukketeatteri Pikku Kulkurin esityksessä musta kana on paitsi eri värinen kuin muut, myös munii aivan erikoisen muotoisia munia. Onkos sitten ihme, että muut sitä hyljeksivät. Mustalle kanalle käy kuitenkin hyvin ja sen ainutkertaisuus saa hyväksynnän. Näin tämän jo vuosi sitten, mutta esitykset jatkuvat. Lämmintä, hauskaa ja hyvää tekevää nukketeatteria!

Musta kana, nukketeatteri Pikku Kulkuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s