Lintumuistoja – erikoinen tapaus

Lapsena kesämökillä löysin puunjuurelta pesästään pudonneen poikasen. Hoitelin kananpojan kokoista lintua yhden kesäpäivän, ja seuraavana se jo olikin kadonnut.

Tässä Tarjan urbaani linnunpoikamuisto ja vähän toisenlaisesta ympäristöstä.

Pulu parkkihallissa

Pari vuotta sitten olin Espoossa lähdössä töistä kotiin kiireellä. Autoni
oli rakennuksen alimmassa kerroksessa parkkihallissa, joka oli katutasolla.
Parkkihallissa lenteli ja myös asusteli puluja. Lähestyin autoani, kun
huomasin, että sen lähellä maassa istui pulu höyhenet kovasti pörhöllään.

Kun lähestyin sitä, se rupesi hyppelemään minua kohti ja äänteli hennolla (siis pulu!) äänellä ”piip, piip”. Tajusin, että se oli poikanen, joka oli ilmeisesti lähtenyt/tipahtanut jostain yläpuolella olevasta pesästä, emolintua ei ollut missään näkyvissä.

Minulla oli jalassa mustat kiiltävät jokasään nilkkurit ja tämä poikanen hyppeli tarmokkaasti jalkaani kohti äännellen ”piip, piip”. Se tuli aivan viereen ja painautui turvaa etsien saapastani vasten, ”piip, piip”. Työnsin sitä varovasti jalallani kauemmaksi, mutta se hyppeli heti hädissään takaisin ja painautui entistä lujemmin saapastani vasten. Kaipa se kuvitteli, että kiiltävä musta saapas oli sen emo.

Lopulta avasin auton oven valmiiksi, työnsin pulun parin metrin päähän, syöksyin kahdella harppauksella autoon ja vedin oven kiinni. Äkkilähtö, yritin kuitenkin olla ajamatta poikasen päälle, niin hyvin kuin se ahtaissa parkkitiloissa oli mahdollista.

Olo oli vähän hämmentynyt, toisaalta nauratti, toisaalta tilanne oli hellyttäväkin, vaikka en mikään suuri pulujen ystävä olekaan. Toivottavasti oikea emo kävi sen pelastamassa, seuraavana aamuna sitä ei kuitenkaan parkkihallissa näkynyt. (Tarja)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s