Joulumuisto 3.12.

Joulukysymykset-3Siihen aikaan kun olin alle kouluikäinen, eli 1970-luvun alkupuolella, kaupoissa saattoi olla jo makeisia tai pieniä leluja sisältäviä joulukalentereita, mutta valikoima oli vähäinen ja kalentereiden suklaakin sellaista vähän nahkeaa ja ”saippuanmakuista”. Makealle ahneena pikkulikkana manguin kuitenkin joulukuun lähestyessä suklaakalenteria itselleni, mutta niitä ei löytynyt lähikaupoista enää – pienet varastot myytiin usein hetkessä tyhjiksi.

Äiti päätti valmistaa kalenterin itse. Hän ei kuitenkaan kertonut minulle ideastaan mitään, vaan menin marraskuun viimeisenä iltana vähän apeilla mielin nukkumaan, koska suklaakalenteria metsästettäessä kuvakalenterikin oli jäänyt hankkimatta. Ja kalenterin luukkujen avaaminen kuului ehdottomasti aloittaa heti 1. päivä joulukuuta!

Aamulla heräsin, menin keittiöön ja minkä yllätyksen näinkään seinällä: kaunis kankainen joulukuusi, jonka sydämenmuotoisesta taskusta pilkisti Fazerin Kiss-Kiss-karamelli! Pienistä taskuista löytyi aina pikkunameja, mutta viimeiseen 24. päivän taskuun eli kuusen latvatähteen, ilmestyi vähän isompi nami, suklaapatukka tai suklaatoffeetikkari.

Vanhempani ovat samanlaisia jouluhöpsöjä kuin minäkin, ja kalenteri oli käytössä kunnes muutin omaan kotiin. Nyt se on täällä minulla muistona, ja vaikkei se toimita enää virallista tehtäväänsä, sitä tulee katseltua aina joulun alla. Nykyajan kimaltaviin kalentereihin verrattuna se on tietenkin varsin kotikutoisen näköinen, mutta minulle se on yhä maailman ihanin joulukalenteri.

– Anu Holopainen

Joulumuistokalenteri 2011

Joulukysymykset

Anun joulukalenteri

Anun joulukalenteri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s