Joulumuisto 4.12.

Joulukysymykset-4

Meillä oli tapana kirjoittaa joululahjojen päälle runo. Eräänä
jouluna pukin kontista (tai pärekorista, jossa meillä lahjat tuotiin) minulle ojennettiin vain kirjekuori. Siinä oli isän kirjoittama runo, joka alkoi: ”Tulleet oomme Tuusulasta/ joululahjaks Lailallemme…”
Olin saanut kaksi chinchillakania.
(Laila K)

Lasten jouluilon seuraaminen on parasta aina. Muistan, kun tytär sai kaksi pehmokoiraa. Heti kun paketista paljastui vähän teddykarvaa koira alkoi haukkua. Tytär nimesi koirat välittömästi Mikoksi ja Amaliaksi. Uskomatonta, miten koirat muuttuivat sekunnissa eläviksi. (Soila O)

Yksi joululahja meinasi pistää aaton sekaisin. Poikani saivat isovanhemmiltaan isot robotit, jotka kävelivät oikeasti lattialla. Mekaanisiin leluihin tottumattomat pienet pojat eivät meinanneet uskaltaa leikkiä niillä, kun heistä robotit olivat niin pelottavia jyristessään pitkin lattiaa. (Soila O)

Tämä tapaus sattui, kun en enää ihan täysin uskonut joulupukkiin, mutta jotain taikaa ilmassa vielä oli. 50-luvulla oli kotikylässäni ompelija – ns. neuloja-Sanni, joka ompeli minulle ja siskoilleni vaatteita, varsinkin leninkejä. Kerran jouduin sovittamaan itseni kokoiselle, vieraalle tytölle aiottua leninkiä. Minulle sanottiin, että tyttö oli ollut niin ällipää, ettei suostunut sovitukseen. Kävimme neuloja-Sannin luona sovittamassa vaatetta. Tunsin tehneeni ison palveluksen.
Muistan vieläkin sen kankaan ja mallin: Skottiruututyyppisestä, tummanvihreästä kankaasta tehty hihaton liivihame, jonka alla käytettiin talvella pitkähihaista villapuseroa.
Jouluaattona tämä liivihame löytyi minun lahjapaketistani! Ja lahjathan oli joulupukki tapansa mukaan jättänyt maalaistalomme ulkoeteiseen, kun olimme sattumalta (taas) hänen meillä poiketessaan olleet joulusaunassa pihan toisella laidalla.
(Tuula K)

Mitä sinä muistat lapsuuden joululahjoista?

Joulumuistokalenteri 2011

Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s