Joulumuisto 6.12.

Joulukysymykset6

Mistä äiti kuusen hankki, sitä en enää muista. Varmaan Kuopion torilta, ja joskus se oli sievä, mutta monesti harvaoksainen. Koristeista vahvimmin ovat jääneet mieleen hopeiset lameet. Äiti pani niitä kimppuina kuuseen, enkä minä pitänyt niistä ollenkaan. Jokin niissä ärsytti suunnattomasti, ne olivat niin sotkuisia tai epäsiistejä jotenkin. Yritin joskus nipsiä niitä vähemmäksi, mutta aina niitä löytyi oksilta. Omassa kuusessa niitä ei ole ikinä ollut eikä tule olemaan! (Tuija L.)

Esteri-kissan jouluklassikko oli aina innostunut kuuseen kapuaminen ja sen kaataminen. Kaatuvassa kuusessa matkustavan kissan ilme on mahtava. Ja niin oli myös äitini ilme kuusenkaatoperformanssin jälkitohinassa. (Soila O.)

Meidän joulupuumme on mänty. Tuuhea, kaunis, ei varista. Kestää hyvin helmikuulle! Koristeet punaisia ja kultaisia. Lasipalloja ja lumiukkoja, balettitanssijoita ja huovutettuja sydämiä. Latvassa kolme punatulkkua. Tonttu tuo lahjat männyn alle sillä välin, kun käymme hautausmaalla. Kun poika oli pieni, hän kaatoi männyn vähintään joka toinen joulu. Nyt poika on jo muuttanut omilleen, ja viimeiset vuodet mänty pysynyt pystyssä. (Kirsti K.)

Olin isäni kanssa joulukuusta ostamassa Tikkurilan Viertolasta. Kun joulukuusi oli valittu, löysin söpön pikkukuusen ja isä suostui ostamaan sen minulle. Pikkukuusi eleli lastenhuoneessa pitkälle kevääseen, kasvattipa jopa vuosikasvaimet oksien kärkiin. (Ansu K.)

Joulukuusesta on sellainen muistikuva, että melkein kaikki joulut oltiin maalla isän kotitalossa, siellä oli salissa iso joulukuusi, joka oli koristeltu pohjoismaiden lipuilla ja karamelleillä. Erään sedän vaippaikäiset kaksoset olivat varsin eläväiset, ryömivät tutkimaan paikkoja ihan omaehtoisesti. Kun kaikki muut olivat eri huoneessa syömässä joululounasta, kuului salista kauhea rysähdys: vaippahousut olivat kaataneet joulukuusen kun olivat yrittäneet saada kuusesta koristenamusia irti. Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä. (Ismo R.)

Entäpä millainen on sinun muistosi?

Joulumuistokalenteri 2011

Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s