Joulumuisto 7.12.

Joulukysymykset7Jouluseppeletalkoot alkoivat, kun olin kymmenen korvilla. Äiti valmisti
toistakymmmentä seppelettä puolukan oksista, joita kävi keräämässä hyvissä
ajoin. Näihin seppeleisiin liimattiin erivärisiä kuivakukkia, ja se oli minun tehtäväni. Joulun alla seppeleet sitten vietiin ystäville, ja ne olivat todella pidettyjä ja odotettuja muistamisia. Sievin tietenkin pantiin omaan oveen:) Itse en ole tätä perinnettä jatkanut kotoa lähdettyäni, mutta askartelu on verissä, sillä joulukortteja olen tehnyt vuosikausia. (Tuija L.)

Lapsuudenkodissamme oli joka joulu karmea rähinä joulukuusenkoristelusta meidän neljän lapsen kesken. Sisarusarjan kuopus oli askarrellut kaksi puolimetristä ”joulunallea” valkoisesta paperista. Ne ripustettiin kuuseen pitkillä villalangan lenksuilla. Pidimme niitä melko hallitsevina hahmoina, mutta sitkeän inttämisen voitti yleensä taiteilija, joka suhtautui töihinsä vähintäänkin kunnioittaen. Ja siinä ne nallukat roikkuivat silmäniloina vuodesta toiseen. No, nykyään ne näyttävät ihan kyllä liikuttavilta. (Ansu K.)

Joulumuistokalenteri 2011

Joulukysymykset

2 thoughts on “Joulumuisto 7.12.

  1. Olen dinosaurus, mitä tulee joulun ikkunakoristeluun, vastaan a) pumpulipalloja narussa. Muutaman kerran on tullut kiire kauppaan, kun kaapista on löytynyt pelkkiä vanulappuja (näyttävät rumilta ikkunassa).

    • Ehdottomasti samaa mieltä, Kirsti. Vanulappu ei mitenkään korvaa pumpulipallon ihanaa keveyttä. Voisikohan vanulapusta tuunata jotain muuta…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s