Joulumuisto 12.12.

Joulukysymykset12Meillä joulupukkia leikittiin niin, että joku meistä neljästä lapsesta toimi vuorovuosina joulupukkina. Isoveljeni oli ehkä noin 13v. , kun oli jälleen hänen vuoronsa. Odotimme pukkia malttamattomina olohuoneessa. Viimein kuului ovelta kop-kop-kop. Pikkusisareni purskahtivat kauhuissaan itkuun. Isoveli oli pukeutunut äitini kokopitkään, kiiltävään ja mustaan Vuokko-sadetakkiin, jossa oli suuria valkoisia palloja. Päässä pukilla oli pikkuruinen punainen reunoista rullalle pyöritetty ns. dorkapipo. Jalassa mustat kontiot. Parkuminen päättyi vasta, kun pukki palautettiin takaisin, sinne mistä oli tullutkin ja oikea joulupukki saapui paketteineen.(Ansu K.)

Neljänneksi nuorin lapsistamme syntyi tapaninpäivänä. Hän on joulun lapsi. Viime vuonna tapaninmyrskyt katkoivat sähköt myös meiltä. En voinut uskoa katkoksen kestävän tunteja. Niin kuitenkin kävi. Kuopuksen syntymäpäivillä oli 24 ihmistä umpipimeässä talossa tai siis tietenkin kynttilänvalossa. Ensimmäisille tulijoille soitimme ja pyysimme, että he tuovat jokainen termospannullisen kahvia. Kun viimeiset vieraat lähtivät, sähköt palasivat. Onneksi vasta sitten. Tunnelma oli nimittäin mahtava. (Soila O.)

Hämärä muisto lahjalistasta sai tarttumaan vanhaan päiväkirjaani. Ja siellähän se oli, 10-vuotiaan luettelo saaduista lahjoista. Se sattuu olemaan aika antoisa, sillä joulumme olivat varsin vaihtelevia. Siispä: ”Sain joululahjoiksi kellon, nuken, takin, sormikkaat, suklaata, tikkunekkuja, lehden, nukketalon tavaroita, raketteja, karamellipussisukan, Karhusuklaalevyn, monot ja sukat. No niin siinä niitä olikin jo aivan tarpeeksi.”
Toinen äärimmäisyys oli jouluaatto, jota ei tullut. Tuurijuoppo isäni ei yleensä sortunut jouluisin, mutta kerran sekin tapahtui. Taisin silloin olla kahdeksan. Isä häipyi jouluostoksille eikä palannut. Hermostunut äiti yritti tarjota jouluruokia, mutta tunnelma tarttui kaikkiin, eivätkä ne oikein maistuneet. Joulupukkiakaan ei tullut. Jälkeenpäin selvisi, että isä oli viettänyt yönsä putkassa. Tuohon aikaan pelkkä reilussa humalassa esiintyminen riitti putkareissuun. Ehkä poliisit ajattelivat pelastavansa perheen joulun. Silloin tapahtuma oli vielä niin karvaassa muistissa, että en edes yrittänyt käyttää sitä myöhemmin raittiuskilpakirjoituksen pohjana. Mahdollisuuksia olisi ehkä ollut. (Raili)

Entä sinun erilainen joulumuistosi?

Joulumuistokalenteri 2011

Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s