Joulumuisto 13.12.

Joulukysymykset13Luimme siskojen ja mummun kanssa H.C. Andersenin Lumikuningatarta jouluaattona. Mummu ja isosisko lukivat tavallisesti meille pienemmille, vuorottelivat. Myöhemmin me pienemmätkin saimme lukea osuutemme pitkästä sadusta. Opin tuntemaan Kain ja Kertun, iloitsemaan heidän läheisestä ystävyydestään ja suremaan Kertun kanssa. Satu pääsi sisälleni. Olin kauhuissani sirpaleista, jotka väärensivät Kain lempeän maailman. Siskojen ja mummun kanssa oli turvallista jännittää satua. Luimme myös vanhasta, kannettomasta Suomen kansan satukirjasta hölmöläissatuja. Innostuin lukemaan hölmöläisten lisäksi myös karhusta, ketusta, sudesta ja jättiläisistä. (Silja J.)

Mauri Kunnaksen Joulupukki ja noitarumpu on elokuva, joka sai tyttäreni hihkumaan innosta. Kuusivuotiaana hän teki piparkakkutaikinasta pullapellin kokoisen poropiparin, johon oli ottanut mallia elokuvasta. Kun lähdin joulukuun alkupuolella reissuun Lappiin, ostin turistikaupasta ns. noitarummun hänelle joululahjaksi. Jouluaattona pettymys oli suuri, kun hieno rumpu ei soinutkaan itsestään kuten elokuvassa. (Ansu K.)

Joulunajan radio-ohjelmista tärkeimpiä oli ilman muuta Joululahjavalvojaiset. En muista itse ohjelmasta erityisesti mitään, mutta sitä odotimme isosiskon kanssa ja hän jaksoi valvoakin kutoen ja virkaten erilaisia vaativia lahjoja, kuten pannulappuja, uupumatta. Tunnelma oli tärkein: meillä sisaruksilla oli hauskaa yhdessä yläkerrassa. Mukava oli myös Yleisradion tapa aloittaa joululaulujen soittaminen vasta jouluaattoaamuna. (Ulla L.)

Kaipaatko uusia lukuvinkkejä? Jouluisia lastenkirjoja Lastenkirjahyllyn joulukirjakalenterissa.

Joulumuistokalenteri 2011

Joulukysymykset

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s