Joulumuisto 22.12.

Joulukysymykset22Eletään joulua 1930-luvun lopulla. Kun maalaistalon aamutyöt oli saatu tehdyksi, tuotiin joulukuusi tupaan ja se koristeltiin juuri samaan aikaan kun Turku julisti joulurauhan. Kuusen koristeet olivat vaatimattomia, paljolti omatekoisia, mutta luonnon kynttilät loivat kuuselle elävyyttä ja antoivat jouluisen tuoksun.

Kun kuusi oli koristeltu, käytiin joulusaunassa. Jos oli lunta maassa, niin joulusaunomiseen kuului käydä kieriskelemässä pehmeässä lumessa. Saunan jälkeen valmistauduimme jouluaterialle.

Tuon tuosta kävimme veljeni kanssa useita kertoja ulkona kuuntelemassa eikö jo pukin porokello helise. Ääntä ei vain kuulunut. Sitten aivan yllättäen pukki saapui, vetäen perässään jalaksille rakennettua puuhevosta. Lahjapussi ei ollut kovin suuri, mutta jokainen sieltä jotain sai. Minun silmäni iskeytyivät siihen puuhevoseen ja se tuntui olevan koko jouluaaton tärkein asia. Kävi kuitenkin niin, että pukki antoi hevosen nuoremmalle veljelleni. Asiasta ei kuitenkaan syntynyt riitaa, vaan yhdessä leikimme sillä kaikessa sovussa.

Tämä on yksi vahvasti mieleeni juurtunut leikkiin liittyvä jouluaaton muisto monien, monien muiden joukossa. Tuntuu, että vieläkin suuri onnen tunne valtaa sydämeni, kun palaan tähän muistoon. (Kalevi 81 v)

Käy vielä lukemassa koulun joulujuhlan leikkimuisto täältä.

Joulumuistokalenteri 2011

Joulukysymykset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s