Terho Tontun jouluseikkailu – Missä tonttu asuu?

Tämä kaikki alkoi siitä, kun eräänä marraskuisena päivänä kävin WeeGee-talossa Espoon Tapiolassa. Olin aika pyörällä päästäni ahkeroituani ensin kuntosalilla ja sitten uppouduttuani näyttelyssä Birger Kaipiaisen fantasiamaailmaan: paratiisin hedelmien tuoksuun ja pitkänokkaisten kuovien kirahduksiin.

Istuin penkille sulattelemaan kokemuksiani ja katselin suurista ikkunoista ulos kohti metsää. Keltainen Futoro-talo seisoi siinä edessäni. Päivän jo kääntyessä kohti hämärää havaitsin sen soikeista ikkunoista valon häivähdyksiä.

Ikään kuin valo olisi kutsunut minua seuraamaan! Ennen kuin huomasinkaan olin jo poistunut WeeGeeltä ja nousin Futuron punaisia portaita. Ovi aukesi. Minut otti ystävällisesti vastaan tonttu, joka esittäytyi Terhoksi. Samalla kun ihastelin hulppeata ja modernia asumusta tonttu kertoi hieman itsestään.

Terhon kotikolot olivat vaihtuneet hänen pitkän elämänsä aikana useaan kertaan. Tonttu oli asunut salaisissa metsämajoissa, vanhoissa linnoissa, kesämökin saunassa, rautatieasemalla, sekatavarakaupan takahuoneessa ja koulun keittiössä. Viimeksi hän oli pitänyt majaansa Tapiolan kirjastossa, matkakirjojen osastolla.

Terho on rauhaa rakastava tonttu ja metrotyömaan räjäytykset ja suurten koneiden jyly olivat tehdä hänet sekopäiseksi. Jotain muuta oli keksittävä. WeeGee-talon takaa ja metsän reunasta löytyi onneksi tämä uusi koti.

Terho oli hyvin ihastunut kotinsa pyöreisiin muotoihin ja kirkkaisiin väreihin. Tonttu arveli kuitenkin hieman pahoitellen, että osa hänen tonttuystävistään ei suostuisi jalallaan astumaan näiden muovisten seinien sisäpuolelle.  ”Jotkut meistä ovat hyvin kiintyneitä hirsitupiin ja punamultaisiin mummon mökkeihin!”, Terho totesi.

Näin esittäydyttyään Terho ilmeisesti katsoi puhuneensa tarpeeksi. Se sytytti otsalamppunsa ja vetäytyi lukemaan kirjastosta hamstraamiaan poistokirjoja. Led-kynttilät lepattivat ja loivat taloon avaruudellisia varjojaan.

Poistuin hiljaa ja laskeuduin portaat. Kääntyessäni katsomaan vielä taakseni näin Terhon heiluttavan ja räpsyttävän otsalamppuaan. Kuulin kuin ilmavirran tuomana tontun tervehtivän: ”Nähdään pian.”

Terho Tonttu asuu täällä.

Terho Tonttu asuu täällä.

Terhon koti sisäpuolelta.

Terhon koti sisäpuolelta.

Futuro-talo

Näyttelykeskus WeeGee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s