Kissojen kanssa kirjailijan kotona

Vietimme vuoden vaihteen Floridassa, viimeiset kaksi päivää Key Westissä Pohjois-Amerikan eteläisimmässä paikassa. Turistien kansoittama pikkukaupunki oli hurmaava trooppisessa rehevyydessään. Kissat ja kanat kävelivät kaduilla, kukko kiekui herkeämättä aamulla.  Majapaikassamme musta-ruskea kissa odotti meitä saapuessamme terassilla ja mourusi illalla oven takana.

Kävimme Ernest Hemingwayn kotitalossa. Kirjailija asui Key Westissä 1931-40 vaimonsa Paulinen ja poikiensa Patrick ja Gregory kanssa. Kaksikerroksinen korallikivestä rakennettu talo oli väljä ja viihtyisä, puutarha ympärillä yltäkylläinen palmuineen ja kukkivine pensaineen. Oppaan mukaan kirjailijan päivä kulki näin: työskentelyä aamupäivällä puutarhassa olevassa työhuoneessa, iltapäivällä kalastusta, illalla kantabaariin.

Ernest Hemingway muutti Key Westistä Kuubaan ja avioitui Martha Gellhornin kanssa. Pauline jäi poikiensa kanssa taloon. Hän kuoli vuonna 1951.

Kissat ovat oleellinen osa museon brändiä. Kirjailija sai Key Westissa asuessaan Snowball-nimisen kuusivarpaisen pennun lahjaksi. Osa museossa vilahtelevista kissoista on tämän jälkeläisiä, kuusivarpaisia nekin. Eläimiä on museon omien tietojen mukaan 40-50, opastuskierroksella näimme näitä luonteikkaita otuksia ehkä seitsemän tai kahdeksan.

Mielenkiintoista on, että kun turistien toimia museossa rajoitetaan (naru vedettynä tuolin tai sängyn eteen), kissat loikkivat huoneissa ja huonekaluilla vapaasti. Kokemus oli oikein viehättävä ja ihan mieluusti näkisin kissoja muissakin museoissa!

Kissa nimeltään Benny Goodman patiolla.

Kissa nimeltään Benny Goodman kirjailijan patiolla.

Kissa Hemingwayn sängyllä.

Kissa Hemingwayn sängyllä.

Kissa pesulla kirjailijan tuolilla. Ihmisillä ei tähän asiaa.

Kissa pesulla. Ihmisillä ei tähän asiaa.


Lisää kissoista, Hemingwaysta ja Key Westistä täällä: Must love cats in Key West

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s